İçeriğe geç

Taşkınlık Çıkarmak Ne Demek

Taşkınlık etmek ne demek?

Sınırları aşmak, kaba davranmak.

Taşkınlık göstermek ne demek?

Coşku göstermek, ışıldamak, kükremek.

Taşkın olma ne demek?

“Sel” en basit tanımıyla bir nehrin veya su kütlesinin çevreye zarar veren veya verebilecek aşırı deşarjı veya taşmasıdır. Seller en sık görülen doğal afet türüdür. Diğer afetler arasında en fazla can ve mal kaybına neden olan tehlikedir.

Taskinlik yapmak ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: kötü adama.

Taşkın etmek ne demek?

Su baskını, mülkün yasal veya yasadışı olarak mülk sınırlarının ötesine, bitişik mülklerin toprağına, toprak altına veya hava sahasına taşınmasıdır.

Torik kafa ne demek?

Palam Sorda. 2. Konuşma zekası, akıl, kafa: Para harcadık, torik koştuk / Hazinenin arazisini bölüştük, sattık (Haldun Taner’den).

Taşkın davranış ne demek?

Hastayı acı dolu anılara maruz bırakarak çalışır ve bastırılmış duygularını mevcut bilinçlerine yeniden entegre etmeyi amaçlar. Flood, 1967’de psikolog Thomas Stampfl tarafından icat edildi. Günümüzde hala davranış terapisinde kullanılmaktadır. Hastayı acı dolu anılara maruz bırakır ve bastırılmış duygularını mevcut bilinçlerine yeniden entegre etmeyi amaçlar. Flood, 1967’de psikolog Thomas Stampfl tarafından icat edildi. Günümüzde hala davranış terapisinde kullanılmaktadır.

Taşkın olmak ne demek?

Taşkınlar, büyük miktarda yağmur veya diğer nedenlerle oluşan bir akarsu veya büyük su kütlesi tarafından geçici olarak toprağın sular altında kalması olarak tanımlanır. Taşkınlar genellikle vadi tabanlarında ve alçak havza alanlarında meydana gelir. Taşkınlardan daha az katı madde içeren taşkın akışlarını temsil ederler.

Taşkın ruh hali ne demek?

Hipomani, kişinin aşırı aktif ve enerjik olduğu bir kişilik bozukluğudur. Maninin daha hafif bir versiyonudur, coşkulu, coşkulu ve enerjik bir ruh halini ifade eder ve bipolar bozukluğun potansiyel bir belirtisidir.

Taşkının anlamı nedir?

Taşkın, “coşkulu, kontrolsüzce akan ve taşan” anlamına gelen Türk kökenli bir isimdir. Genellikle nehirlerin taşmasıyla ilişkilendirilir ve mecazi olarak coşkulu, heyecanlı ve tutkulu kişilik özelliklerine atıfta bulunabilir.

Taşkın neden olur?

Sel ve taşkınlara neden olan etkenler; bölgenin topoğrafyası ve jeolojik yapısı, aşırı yağış, bölgenin iklim koşulları, akarsu yataklarının doğal dengesinin bozulması, sel riski altında olan alanlarda kontrolsüz yapılaşma ve yapılaşma, doğal ve insan yapımı etkenler (heyelan vb.) gibi nedenlerdir.

Taşkın nasıl olur?

Taşkın nedir ve nasıl oluşur? Taşkın, akarsu bölümünün belirli bir zaman diliminde taşıyabileceği maksimum akıştan daha fazla suyun akışıdır ve bu da fazla suyun akarsu yatağında tutulmasına neden olur.

Taşkınlık ne demek psikolojide?

Manik (Coşkulu) Dönem Hastalığın manik dönemine aynı zamanda coşkulu dönem de denir. Bu dönemde hastanın duygu durumu aşırı yükselir ve hasta çok coşkuludur.

Taaddi etmek ne demek?

Sözlükte “hızlı koşmak, çizgiyi aşmak, tecavüz etmek” anlamlarına gelen adv kökünden türetilen advin, “hedefine ulaşan ama duramayan, öne geçen” anlamından yola çıkarak, sınırı ve haddi aşmak, aşırı gitmek, haklılık çizgisini aşmak, başkalarına saldırmak anlamlarını taşır.

Cin cücüğü ne demek?

gin cucugu (Ar. + T.): Küçük, güçsüz, fakat zeki ve yaramaz çocuk (EYSV. 31). cindilli (Ar. + T.): Kötü, öfkeli; her şeye sinirlenen (EYSV. 31). cop cop et- (T.): Yıkama (DS. 891) (EYSV. 32).

Paranda ne demek?

Paranda kuş gibi uçup havada asılı kalmak anlamına gelirken, parende havada takla atmak anlamına gelir. Tekerlekler genellikle dans gösterilerinde, sirklerde ve özel sahne gösterilerinde yapılır.

Aklindan zoru olmak ne demek?

AÇIKLAMA: Akla hayale gelmeyecek işler yapmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Escort