İçeriğe geç

Peyâm Ne Demek Osmanlıca

Peyâm ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü (ﭘﻴﻢ) i. (Farsça peyām > peyem) Haber, peyam.

Peykan ne demek Osmanlıca?

Divan şiirinde manzaranın metaforik bir unsur olarak kullanımı önemli bir yer tutar. Şairler de peykân kelimesini gerçek anlamından farklı bir şekilde kullanmışlardır: “Okun ucundaki keskin demir parçası, Temren.”

Piruze ne demek Osmanlıca?

1. Mavi bir değerli taş, turkuaz. 2. Bu taşın rengi mavi, açık gök rengidir.

Peymane ne demek Osmanlıca?

Peymane kelimesi cam anlamına gelen Arapça bir kelimedir. Günümüzde yaygın olarak kullanılmasa da birçok alanda karşımıza çıkan bir kelimedir. Anlamı açısından değerlendirilen Peymane kelimesi cam anlamına gelen önemli kelimelerden biridir.

Peyami Sabah kimin?

Peyam-ı Sabah, İstanbul’da yayımlanan günlük gazete (12 Ocak 1920–11 Eylül 1922). Mihran Efendi’nin editörlüğünü yaptığı Sabah, son Meclis’in toplandığı günlerde İttihat ve Terakki’ye karşı yıllardır sert bir muhalefeti temsil eden Peyam’la birleşti.

Peyami anlamı nedir?

Peyami isminin anlamı: Peyami, Arapça kökenli bir isimdir ve “haberci”, “haberci” veya “bir mesajın gönderici” anlamına gelir. İletişim, haberleşme ve bilgi aktarımı gibi işlevler bu isimle ilişkilendirilir. 2. Peyami isminin özellikleri – Kökeni: Peyami ismi, iletişimin ve bilgi alışverişinin önemini vurgular.

Peykan değdi ne demek?

Okun ucundaki keskin demir, dua et: Peykân dokundu, Sînem yaralandı, gel (Pir Sultan Abdal).

Peykan ne demek TDK?

[1] (Silahlar) Ok, mızrak vb. uçlarındaki keskin demir. [2] Sevgilinin kirpiği.

Peyik ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Peyk kelimesi, eski zamanlarda haberleşmede kullanılan, mesaj ileten veya ileten kişi veya haberci anlamına gelmektedir.

Osmanlıca sevişmek ne demek?

Osmanlıca Sözlük

Osmanlıca köpek ne demek?

Bildiğiniz gibi, köpek kelimesinin Türkçe karşılığı ittir’dir. Bu, bilinen en eski zamanlardan beri var olan kelimedir veya daha doğrusu, muhtemelen düşük sesli kelimedir. Orhun yazıtlarında bu şekilde geçmektedir.

Pera ne demek Osmanlıca?

Pera karşı tarafa geçmek istiyor.

Peyam Osmanlıca ne demek?

[1] Başkasından gelen haber, bilgi.

Peymâne ne demek TDK?

(Farsça kesh ve “cheker” den) İçki içen, ayyaş. Peymâne-peymâ (ﭘﻴﻤﺎﻧﻪ ﭘﻴﻤﺎ) birlik. sıf. (Farsça peymā ve “ölçen” den) Şarap içen kişi.

Püryan ne demek Osmanlıca?

Püryan (orman şişi) Nun Puryan

Peyk ne demek Farsça?

peyk – İngilizce Sözlük. Farsça paik پَیْک “haberci, haberci, kurye, haberci” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, “yaya” anlamına gelen Orta Farsça paik veya padik kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Orta Farsça pāi veya pād “ayak” kelimesinden türemiştir.

Peyk olmak ne demek?

Peyk – Başkasına bağlı olan ve onu izleyen kişi için kullanılan terim.

Peykan ne demek TDK?

[1] (Silahlar) Ok, mızrak vb. uçlarındaki keskin demir. [2] Sevgilinin kirpiği.

Peymâne ne demek TDK?

(Farsça kesh “cheker” ile) İçen kimse, içer. Peymâne-peymâ (ﭘﻴﻤﺎﻧﻪ ﭘﻴﻤﺎ) Birlik. sıf. (Farsça peymā “ölçen biri” ile) Şarap içen kimse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Escort