Oltayla balık tutmak serbest mi?
Taslağa göre, hobi olarak balık tutmak isteyen herkes artık Tarım Bakanlığı’ndan izin almak zorunda. İzin veya belge olmadan oltayla balık tutanlara 200 lira para cezası verilecek.
Oltayla balık tutma yasağı var mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
En sık sorulan sorulardan biri de 2024 balıkçılık sezonunun ne zaman başlayacağıdır. 2024-2025 sezonu için balıkçılık yasağı 1 Eylül’de kaldırılacak.
Olta ile hangi balıklar tutulur?
Mart, Nisan, Mayıs: İlkbaharda çipura, lüfer, mezgit, kalkan ve istavrit avlanabilir. Haziran, Temmuz, Ağustos: Yaz aylarında kefal, çipura, mercan, akrep ve zargana gibi balıklar avlanabilir. Eylül, Ekim, Kasım: Sonbaharda hamsi, istavrit, mezgit, uskumru, lüfer ve chinakop avlanabilir.
Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?
Bu belgeyi almanız veya av sırasında yanınızda bulundurmanız zorunlu değildir.
Balık tutma cezası 2024 kaç TL?
Büyük teknelere yönelik yasak 31 Ağustos 2024’e kadar devam edecek. Yasağa uymayanlara kesilen para cezaları 8.000 ile 200.000 TL arasında değişiyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, “Bu dönemde profesyonel avcılık faaliyetlerimizi durduruyoruz.” dedi.
Olta balıkçılığı belgesi nereden alınır?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler, bu genelgede belirtilen yasaklara, kısıtlamalara ve sorumluluklara uymaları koşuluyla amatör balıkçılıkla uğraşabilirler. Bu kişiler başvuruda bulunmaları halinde, il ve ilçe müdürlükleri tarafından düzenlenme tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak bir “Amatör Balıkçılık Belgesi” düzenlenir.
Balık tutma yasağı kaç TL?
Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 sayılı Tebliğ hükümlerine aykırı avlananlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 36 ncı maddesinin k-3 fıkrası gereğince 2022 yılı için 742 TL para cezası verilecek ve su ürünlerine el konulacaktır.
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.
Balıkçılık belgesi nasıl alınır 2024?
Amatör Balıkçı Belgesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Daire Başkanlığı ve tüm ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri tarafından verilir. Belgenizi aşağıda listelenen belgelerle şahsen başvuruda bulunarak alabilirsiniz.
Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.
İç sularda olta balıkçılığı yasak mı?
Avlanabilir. MADDE 6 – (1) 1 inci tabloda sayılan türlerin denizlerde ve iç sularda avlanması kesinlikle yasaktır. MADDE 7 – (1) 2 nci tabloda sayılan yem balıkları, yemlik ağları kullanılarak amatör balıkçılıkta avlanabilir.
Olta ile balık tutmak ne zaman serbest?
15 Nisan’da yürürlüğe girecek denizlerdeki av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol tekneleri) de kapsayacağını vurgulayan Yumaklı, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf tutulduğunu ve avcılığa devam edebileceklerini belirtti.
Balık en çok hangi yeme gelir?
Midye, kalamar, karides veya solucan gibi yumuşak yemleri seçebilirsiniz. Ayrıca silikon yemler ve model balıklar gibi seçenekleri kullanma imkânı da vardır. Ayrıca yapay yemlerle de kırmızı kefal balığının dikkatini çekebilirsiniz.
Balık yasağında olta ile balık tutulur mu?
Balıkçılık tüccarı Kemal Çakır, balıkçılığın oltacılar ve küçük teknelerle yapılabildiğini ancak balıkçılık yasağı kapsamında büyük teknelerin balık tutmasının yasak olduğunu söyledi. Tezgahlarda ithal uskumru ve somon gibi balıkların yanı sıra çiftlik üretimi çipura ve somon gibi balıkların bulunduğunu ve işlerin azaldığını söyledi.
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.
Balıkçılık belgesi nasıl alınır 2024?
Bu belgeyi almak için ilgili evrakları hazırlamanız, gerekli sağlık raporunu almanız, belge ücretini ödemeniz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamladıktan ve sertifikanızı aldıktan sonra amatör balıkçılık yapabilirsiniz.
Gölde oltayla balık tutmak yasak mı?
1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla ilimiz sınırları içerisinde bulunan tüm göl, gölet, dere, çay vb. sularda su ürünleri avcılığı 01 Mart – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında tüm iç sularımızda yasaktır.
Balık ne zaman serbest?
Balıkçılık yasağı 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlıyor; denizlerde; Büyük tekneler, gırgır tekneleri ve trol tekneleriyle balık tutmak mümkün değildir. Derin deniz balıkçılığı sezonu 1 Eylül’de başlıyor ve 15 Nisan’da sona eriyor.