Alaçam’ın neyi meşhur?
İlçede hamur işlerinin yanı sıra taze soğan ve nane ile yapılan asma yaprağı pidesi ve palamut balığından yapılan palamut dolması da oldukça popülerdir. İlçede hayvancılık yaygın olduğundan et yemekleri ilçe mutfağında sıklıkla yer almaktadır.
Alaçam’ın kaç köyü var?
Alaçam ilçesinde herhangi bir etnik yapı veya grup bulunmamaktadır. İlçe merkezi ve köylerin yıllara göre nüfus rakamları şu şekildedir: 6360 sayılı Kanun kapsamında 53 köy mahalleye dönüştürülmüş olup, Büşekşehir Kanunu’ndan yararlanan mahalle sayısı 65’e çıkmıştır.
Samsun Alaçam’ın nüfusu kaç?
Bafra’nın hemen bitiminden başlayarak Samsun Sinop’a doğru uzanan Alaçam ilçesi, Samsun’a 78 km. uzaklıktadır. Yaklaşık 26.
Samsun Alaçam hangi Türk boyundandır?
Alaçam isminin, şehrin ortasından geçen Uluçay’ın kenarında bulunan Uluçam adı verilen büyük çam ağaçlarından geldiği belirtilmektedir. Anadolu Beylikleri döneminde Alaçam, Eratna Beyliği’nin devamı olan Kadı Burhanettin tarafından fethedilmiş, daha sonra Candaroğulları ve İsfendiyaroğulları’nın egemenliğine girmiştir.
Alaçam pazarı hangi gün?
2018 yılında açılan Alaçam Köy Ürünleri Pazarı, Gökçeboğaz Kavşağı mevkiinde kadın girişimcileri desteklemek amacıyla yapılan bir proje kapsamında Alaçam’da hayata geçirilmiş olup, her pazar günü organik köy ürünlerinin doğrudan tüketiciye ulaştırıldığı bir pazardır.
Samsun Alaçam kaç TL?
Samsun’dan Alaçam’a en ucuz otobüs bileti fiyatı 150,00₺’dir.
Alaçam Alevi mi?
Samsun’un hemen hemen tüm ilçelerinde Alevi köyleri bulunmaktadır. Alevi nüfusu Alaçam, Havza ve Ladik ilçelerinde diğer ilçelere göre daha fazladır.
Alaçam eskiden nereye bağlıydı?
Çelebi Mehmet’in Canik bölgesini fethetmesiyle Alaçam Osmanlı’nın eline geçmiş ve bu hakimiyet 2. yüzyıla kadar sürmüştür. Murat döneminde güçlendirilmiştir. Osmanlı döneminden beri bir Türk kasabası olan Alaçam, 1 Eylül 1944’te Samsun’un sekizinci ilçesi olmuştur.
Alaçam nasıl bir yer?
Parkurları, geçitleri, yeşil alanları ve şelaleleriyle Alaçam Köyü, doğa severler ve dağ sporları meraklıları için muhteşem bir yerdir. Özellikle yürüyüş yapmak isteyenler için ideal bir yer olan Alaçam Köyü’nün bitki örtüsü Uludağ’dan 1800 metreye kadar uzanır.
Alaçamda ne yetişir?
Çiftçiler çoğunlukla tütün, buğday, fındık, arpa ve çavdar yetiştirir. Her türlü sebze ve meyve üretilir. Toprak verimlidir ve iklim ekime uygundur. Balıkçılık da ekonomilerinde önemli bir rol oynar.
Alaçam su nereden çıkıyor?
Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde Alaçam suyu olarak bilinen temiz içme suyu, merhum Hacı Halil amcanın büyük çabalarıyla ilçeye getirilmiştir.
Samsun Alaçam ne zaman ilçe oldu?
Çelebi Mehmet’in Canik yöresini fethetmesiyle Alaçam Osmanlı topraklarına katılmış ve II. Murat döneminde bu hakimiyet sağlamlaştırılmıştır. Osmanlı döneminden beri Türk kasabası olan Alaçam, 1 Eylül 1944’te Samsun’un 8. ilçesi olmuştur.
Alaçam su kimin?
Marka, İsrail’in önde gelen gıda üreticisi Osem’in %53,8’ine sahip olan İsviçreli çokuluslu gıda ve içecek şirketi Nestlé’ye ait.
Alaçamda ne yapılır?
Alaçam seyahatinizin olmazsa olmazları: Tabiat Binicilik Kulübü, binicilik turları, Saitabat Şelalesi. 213. Şelaleler. Kestel Kalesi. Kaleler. Cumalıkızık. 1.
Kinik boyu Alevi mi?
Tokat Alevileri. Neredeyse hepsi Türkmen (Oğuz) kökenli Alevilerdir. Öyle ki Tokat’ta – Dodurga’dan Salur’a kadar; Afşar’dan Kınık’a kadar 24 Oğuz boyunun hemen hepsinde Aleviler yaşamaktadır.
Alaca’nın neyi meşhurdur?
İlçenin coğrafi işaret tescilli meşhur ürünleri arasında Alaca Mor Soğan, Alaca Yanıç Böreği ve Alaca Yarma Aşı yer alıyor.
Terme neyi ile meşhur?
Teme Pidesi birçok yazılı ve görsel medyada birçok kez yer almıştır. Terme Pide ile ilgili tüm bu olumlu gelişmelerin sonucunda birçok bölgede Terme Pide ismiyle işletmeler açılmıştır. Böylece Terme Pidesi Terme’de doğmuş ve TERME PIDESI ismiyle Türkiye’nin birçok bölgesine yayılmıştır.
Alaçam nasıl bir yer?
Parkurları, geçitleri, yeşil alanları ve şelaleleriyle Alaçam Köyü, doğa severler ve dağ sporları meraklıları için muhteşem bir yerdir. Özellikle yürüyüş yapmak isteyenler için ideal bir yer olan Alaçam Köyü’nün bitki örtüsü Uludağ’dan 1800 metreye kadar uzanır.
Samsun Kavağın neyi meşhur?
Kavak bölgesinin en meşhur yemeği kaz etinden yapılan tirittir. Kaz etli bulgur pilavı, eritilmiş kaz yağına batırılmış yufka ile birlikte yenir. Çakal menemen, kete ve tandır kebabı da meşhurdur. İlçede teneke börekler de yaygındır.