İçeriğe geç

Denklik Kaydı Var Ne Demek

Denklik kaydı ne demek?

Denklik belgesi, yurt dışında ön lisans, lisans veya yüksek lisans derecesi alma hakkını elde eden kişilere eşdeğer çalışma alanının kanıtı olarak verilir. Denklik belgesi, yurt dışındaki üniversitelerden ön lisans, lisans veya yüksek lisans derecesi alan Türk vatandaşlarına verilir.

Denklik var ne demek?

“Denklik” terimi, yurtdışında alınan yüksek öğrenim diplomalarının ülkemizde hangi akademik alan ve dereceye denk olduğunun belirlenmesi sürecini ifade eder. Tanınma, denklik için bir ön koşuldur ve yurtdışında tanınan her eğitim programı, ülkemizdeki aynı isimli eğitim programına denk değildir.

Denklik belgesi olan öğrenci e okula nasıl kaydedilir?

Ortaokullar için de benzer bir ekran var. Final notu olmayan (denklik kaydı girilen) öğrenciler belirlenir. Denklik kaydı girilecek öğrenci belirlendikten sonra denklik kaydı girilir. İşlemler e-Okul > Öğrenci İşlemleri > Denklik İşlemleri > Denklik İşlemleri ekranından tamamlanır.

Denklik almak kaç ay sürer?

Belgeler tamamlanmışsa, sonuç bildirimini almanız en fazla 3 ay sürecektir. Bazı durumlarda yetkili makam denklik prosedürünü bir aya kadar uzatabilir.

Denklik olmazsa ne olur?

YÖK denkliğiniz yoksa üniversite diploması gerektiren kamu pozisyonlarına kabul edilmezsiniz. Erkek adaylar kısa dönem askerlik yapamazlar. Özel sektörde diplomanızın YÖK tarafından tanınması önemli değildir. Mesleğiniz, iş deneyiminiz ve bireysel özellikleriniz dikkate alınır.

Denklik durumu ne demek?

Yabancı bir yükseköğretim kurumunun ve ilgili programının akademik derece (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü) verme yetkisine sahip olduğunun Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmasıdır.

Denklik gösteren belge ne demek?

Denklik belgesi ile yabancı bir üniversiteden mezun olan kişi, aynı diplomaya sahip yerli meslektaşının sahip olduğu tüm yasal hak ve yetkilere sahip olur.

Denklik başvurusu onaylandıktan sonra ne yapılır?

NOT: Denklik başvurunuz onaylandıktan sonra ilgili dal ve seviyede açılan bir kursa başvurmanız gerekecektir. Açık bir kursta başarılı olursanız sertifikanız size verilecektir.

Kimler denklik belgesi alabilir?

Türkiye’de, yerel üniversitelerde alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans derecelerinin, yabancı üniversitelerde alınan ön lisans, lisans veya yüksek lisans derecelerine denk olabilmesi için denklik belgesi alınması zorunludur.

Diplomamın denkliği var mı nasıl öğrenebilirim?

“Denklik Belgelerinin Talebi ve Doğrulanması” hizmetine e-Devlet sistemindeki “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” sayfasından erişilebilir. Belge doğrulama işlemi kişinin T.C. kimlik numarasını içerir. Bu, belgenin kimlik numarasını ve barkod numarasını sisteme girerek yapılır.

E okula kesin kayıt nasıl yapılır?

9) Kesin kaydı nasıl yapabilirim? Kesin kayıt işleminden önce şubelerinizi oluşturmanız gerekmektedir. Kayıt işlemini “İlkokul ve Ortaokul Kurum İşlemleri – Kayıt İşlemleri – Kesin Kayıt” sekmesinden yapabilirsiniz. “Kayıt İşlemleri – Raporlar” bölümünden kullanılmayan “Okul Numara Listesi”ni almalısınız.

E-devlet denklik belgesi nedir?

Türk yükseköğrenim sisteminde, akademik alan ve alınan derece ile denkliği kanıtlayan belgeye Denklik Belgesi denir. Bu nedenle Denklik Belgesi almak için başvuruda bulunmak gerekir. Talep edilen bu Denklik Belgesi aslında kişinin ikamet ettiği ülkenin derece belgesidir.

Denklik ücreti ne kadar?

Başvuru Yeri ve Ücretleri: ÖSYM tarafından KKTC üniversitelerine verilen, bilgi veya belge gerektiren diğer konulardaki dilekçeler için 150 TL. – KKTC Anlaşması kapsamında olduğunu gösteren belge talepleri için 750 TL yatırılması gerekmektedir.

YÖK ten denklik nasıl alınır?

Tanıma ve diploma denklik başvurusu için gerekli belgeler sağlandıktan sonra, internet sitesi üzerinden tanıma ve denklik için online ön başvuru yapılır ve ardından YÖK Denklik Ofisine teslim edilir.

Denklik önemli mi?

Yurt dışında YÖK denklik diploması ile ülkenize dönerek eğitiminize veya çalışma hayatınıza devam etmek istiyorsanız, o ülkedeki resmi kurumlarda çalışabilmeniz ve eğitiminize devam edebilmeniz için üniversitenizden aldığınız diplomanın Türkiye’de geçerli olup olmadığını ve hangi şartlarda geçerli olabileceğini belgelendirmeniz önemlidir.

Denklik belgesi kimler alır?

Yurt dışında yüksek öğrenimini tamamlamış kişilerin diplomaları veya derece belgeleri için denklik belgesi düzenlenir. Bu kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları zorunlu değildir. Herhangi bir nedenle diplomalarının Türkiye’de tanınmasını talep eden yabancılar da diplomalarının denklik belgesini alırlar.

Denkliği gösterir belge nedir?

Türk yükseköğrenim sisteminde, akademik alan ve derece ile denkliği kanıtlayan belgeye Denklik Belgesi denir, bu nedenle Denklik Belgesi almak için başvuruda bulunmak gerekir. Talep edilen bu Denklik Belgesi aslında kişinin ikamet ettiği ülkenin derece belgesidir.

Denklik işlemi nasıl yapılır?

Tanıma ve diploma denklik başvurusu için gerekli belgeler sağlandıktan sonra, internet sitesi üzerinden tanıma ve denklik için online ön başvuru yapılır ve ardından YÖK Denklik Ofisine teslim edilir.

Diplomamın denkliği var mı nasıl öğrenebilirim?

“Denklik Belgelerinin Talebi ve Doğrulanması” hizmetine e-Devlet sistemindeki “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” sayfasından erişilebilir. Belge doğrulama işlemi kişinin T.C. kimlik numarasını içerir. Bu, belgenin kimlik numarasını ve barkod numarasını sisteme girerek yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir